Foto: AFP/Scanpix/LETA

Daudzās Eiropas valstīs un ASV štatos strauji pieaug ar Covid-19 inficēto skaits un tiek noteikti stingrāki piesardzības pasākumi. Tikmēr ASV un Vācijas speciālisti brīdina, ka straujas saslimstības kāpums saistāms ar to, ka ļaudis neievēro elementārus piesardzības pasākumus, vēsta raidsabiedrība BBC.

Visā pasaulē ar Covid-19 inficēto skaits līdz šim sasniedzis vairāk nekā 38,4 miljonus , bet 1,09 miljoni inficēto miruši.

Vācijā reģistrēts lielākais inficēto skaita pieaugums kopš pandēmijas sākuma – trešdien valstī atklāti vairāk nekā 6000 jaunu gadījumu. Vācijas kanclere Angela Merkele jau brīdinājusi, ka vīrusa vissmagāk skartajās vietās tiks pastiprināti ierobežojumi.

Savukārt veselības ministrs Jenss Spāns uzsver, ka cilvēkiem ir jāievēro noteikumi, lai slimības izplatību saglabātu aptveramos apjomos. "Ir svarīgi saprast, ka mēs neesam bezspēcīgi pret vīrusu. Mēs varam kaut ko darīt, mēs visi varam to mainīt katru dienu," viņš mudina.

ASV galvenais infekcijas slimību eksperts Entonijs Fauči brīdina, ka pie situācijas saasinājuma vainojami cilvēki, kas neievēro elementārus noteikumus – izvairīties no drūzmēšanās, valkāt maskas un vairāk lietas darīt ārpus telpām.

Jau ziņots, ka Covid-19 jauna uzliesmojuma dēļ noteikta komandantstunda vairākās Francijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!