Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Cilvēku skaits, kuriem līdz šim apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, trešdien, 15. aprīlī, visā pasaulē pārsniedzis divus miljonus, liecina "Worldometers" apkopotie dati.

Viena miljona inficēto slieksnis tika pārkāpts 2. aprīlī, kas nozīmē, ka vēl miljons inficēšanās gadījumi diagnosticēti nepilnu divu nedēļu laikā.

Savukārt vismaz 126 500 cilvēki no vīrusa izraisītās slimības Covid-19 ir miruši, bet izveseļošanās apstiprināta vairāk nekā 484 000 cilvēkiem.

Visvairāk inficēšanās gadījumi uz 15. aprīli fiksēti ASV – 614 246. Visvairāk mirušo – 26 064 – arī reģistrēti ASV

Latvijā līdz 15. aprīļa rītam zināms par pavisam 657 inficēšanās gadījumiem, bet 5 cilvēki miruši.

Jāņem vērā, ka oficiālie dati pilnībā neatspoguļo Covid-19 patiesos izplatības apmērus, jo daudzās valstīs testi tiek veikti tikai smagāku simptomu gadījumos. Daļai cilvēku simptomi var izpausties viegli. Pētnieki lēš, ka atklāti varētu būt tikai 6% no visiem Covid-19 gadījumiem.

Tāpat pastāv bažas, ka ne visas valstis uzrāda patiesus datus. Tādas bažas ir paustas galvenokārt par slimības sākotnējo epicentru Ķīnu.

Jaunā koronavīrusa izplatība sākās pagājušā gada nogalē Ķīnā. Nākamajos mēnešos tas strauji izpletās pasaulē, par Covid-19 izplatības centru kļūstot Eiropai, bet marta beigās slimības izplatības ziņā pirmajā vietā izvirzījās ASV.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā paziņoja, ka Covid-19 izplatīšanās ir sasniegusi globālas pandēmijas līmeni.

Covid-19 uzliesmojuma dēļ visā pasaulē noteikti dažādi pārvietošanās un sociālās dzīves ierobežojumi, kas pamatīgi ietekmē ekonomiku. Virkne valstis slēgušas savas robežas ārzemniekiem, bet pilsētās noteikta karantīna. Daudzi cilvēki pavada laiku un strādā no mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!