Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Cilvēku skaits, kuriem līdz šim apstiprināta inficēšanās ar jauno koronavīrusu, pirmdien, 27. aprīlī, visā pasaulē pārsniedzis trīs miljonus, liecina "Worldometers" apkopotie dati.

Divu miljonu inficēto slieksnis tika pārkāpts 15. aprīlī, bet pirmais miljons inficēto sasniegts 2. aprīlī.

Savukārt vairāk nekā 207 tūkstoši cilvēku no vīrusa izraisītās slimības Covid-19 ir miruši, bet izveseļošanās apstiprināta vairāk nekā 883 000 cilvēku.

Visvairāk inficēšanās gadījumi uz 27. aprīli fiksēti ASV – 987 322. Visvairāk mirušo – 55 415 – arī reģistrēti ASV

Latvijā līdz 27. aprīlim zināms par pavisam 818 inficēšanās gadījumiem, bet 13 cilvēki miruši.

Jāņem vērā, ka oficiālie dati pilnībā neatspoguļo Covid-19 patiesos izplatības apmērus, jo daudzās valstīs testi tiek veikti tikai smagāku simptomu gadījumos. Daļai cilvēku simptomi var izpausties viegli. Pētnieki lēš, ka atklāti varētu būt tikai 6% no visiem Covid-19 gadījumiem.

Tāpat pastāv bažas, ka ne visas valstis uzrāda patiesus datus.

Jaunā koronavīrusa izplatība sākās pagājušā gada nogalē Ķīnā. Nākamajos mēnešos tas strauji izpletās pasaulē, par Covid-19 izplatības centru kļūstot Eiropai, bet marta beigās slimības izplatības ziņā pirmajā vietā izvirzījās ASV.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā paziņoja, ka Covid-19 izplatīšanās ir sasniegusi globālas pandēmijas līmeni.

Covid-19 uzliesmojuma dēļ visā pasaulē noteikti dažādi pārvietošanās un sociālās dzīves ierobežojumi, kas pamatīgi ietekmē ekonomiku. Virkne valstis slēgušas savas robežas ārzemniekiem, bet pilsētās noteikta karantīna. Daudzi cilvēki pavada laiku un strādā no mājām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!