Foto: AFP/Scanpix/LETA
Spānijā Covid-19 izplatība turpina palēnināties un pirmdien pēc divu nedēļu pārtraukuma atsākas darbs smagās rūpniecības uzņēmumos un būvniecības nozarē, tomēr premjerministrs Pedro Sančess norādījis, ka par jūtamākiem 14. martā ieviesto ierobežojumu atvieglojumiem nevarēs runāt agrāk kā pēc divām nedēļām.

Diennakts laikā jaunu inficēšanās gadījumu skaits valstī pieaudzis par 3477, un šis rādītājs ir zemākais kopš 20.marta, bet ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu skaits palielinājies par 517, liecina Spānijas Veselības ministrijas dati.

Līdz ar to Spānijā, kas ir viena no globālajā pandēmijā vissmagāk cietušajām valstīm, kopējais atklāto inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis 169 496, bet Covid-19 upuru skaits - 17 489.

Darbā no pirmdienas atļauts atgriezties simtiem tūkstošiem smagās rūpniecības uzņēmumu un būvniecības nozares darbinieku, bet veikaliem un pakalpojumu jomas uzņēmumiem vēl jāpaliek slēgtiem, un valdība stingri ieteikusi biroja darbiniekiem turpināt strādāt no mājām.

Daļa veselības nozares ekspertu un Spānijas reģionu politiķu pauduši viedokli, ka jebkāda ierobežojumu atvieglošana ir pāragra.

Kā lēsuši mediji, Madridē šodien darbā atgriežas aptuveni 300 000 cilvēki. Galvaspilsētas policija pirmdienas rītā dalīja sejas aizsargmaskas piepilsētas iedzīvotājiem, kuri sabiedriskajā transportā devās uz darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!