Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izraēlas valdība divos valsts reģionos atkal iedzīvotājiem noteikusi prasību valkāt sejas maskas, šādi reaģējot uz jauniem koronavīrusa uzliesmojumiem skolās, svētdien pavēstīja veselības ministrija.

Iedzīvotājiem maskas jāvalkā telpās un ārpus telpām Binjaminas reģionā, uz dienvidiem no Haifas, un Modīnā-Makabimā-Reutā.

Lēmums pieņemts dažas dienas pēc tam, kad Izraēla bija atcēlusi prasību valkāt maskas, ņemot vērā sarukušo inficēšanās gadījumu skaitu.

Tomēr skolā Binjaminā 45 skolēniem tagad apstiprināta inficēšanās ar koronavīrusu, bet Modīnā, kas atrodas starp Telavivu un Jeruzalemi, aptuveni desmit.

Uzliesmojumi skolās tiek saistīti iedzīvotāju atgriešanos no ārzemju ceļojumiem, kā arī inficēšanos ar vīrusa lipīgāko, delta variantu, vēsta mediji.

Pirms divām nedēļām Izraēla sāka 12 līdz 15 gadus vecu pusaudžu vakcināciju pret Covid-19.

Valsts ar deviņiem miljoniem iedzīvotāju vakcinācijas kampaņu sāka decembrī. Pirmo vakcīnas poti saņēmuši teju 5,5 miljoni cilvēku, bet vairāk nekā 5,1 miljoni ir pilnībā vakcinēti.

Gadījumu skaits, kad slimības gaita noris smagā formā, pēdējo mēnešu laikā strauji sarucis. Patlaban tādu gadījumu ir 22, bet vēl janvārī tādu bija aptuveni 1200.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!