Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Izraēlā piektdien spēkā stājas otrais valsts mēroga karantīnas režīms, valdībai vēl pirms jūdaistu svētkiem sperot apņēmīgus soļus, lai mazinātu Covid-19 uzliesmojuma apjomus.

Trīs nedēļu izolācijas režīms spēkā stājās piektdien plkst.14 tikai dažas stundas pirms jūdaistu Jaunā gada, un tas turpināsies arī citu reliģisko svētku "Yom Kippur" un "Sukkot" laikā. Karantīnas režīms ir nepieciešams, jo veselības jomas amatpersonas ceļ trauksmi par jauno koronavīrusa gadījumu skaita pieaugumu, vēl ceturtdien sacīja premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Karantīnas laikā izraēlieši nedrīkst atrasties no savām mājām tālāk par kilometru, tiesa gan, ir izņēmumi attiecībā uz došanos uz darbu, došanos veikt veikt būtiskus pirkumus un sportot. Skolas un bērnudārzi ir slēgti kopš ceturtdienas.

Darbu sākt aizliegts daudziem uzņēmumiem, arī viesnīcām, tirdzniecības centriem, izklaides centriem, skaistumkopšanas saloniem, sporta centriem un peldbaseiniem. Lielveikali, aptiekas un pārtikas piegādes uzņēmumi turpina darboties. Telpās vienkopus nedrīkst pulcēties vairāk par desmit, bet ārpus telpām - vairāk par 20 cilvēkiem.

Ministri, kas iebilda pret otro karantīnas režīmu, to dēvē par katastrofu, brīdinot, ka darbu zaudēs simti tūkstoši cilvēku. Izraēla pirmo karantīnas režīmu izsludināja marta vidū, bet maijā ierobežojumus sāka mazināt. Pēc tam sākās otrais koronavīrusa uzliesmojuma vilnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!