Foto: AFP/Scanpix/LETA
Jordānijas tiesībsargājošās iestādes paziņojušas par gatavību pielietot spēku valstī noteikto "Covid-19" izplatības ierobežošanas pasākumu realizēšanai, vēsta raidsabiedrība CNN.

Drošības spēki izmantos savā rīcībā esošos līdzekļus, tostarp samērīga spēka pielietošanu, lai panāktu ierobežojošo pasākumu ievērošanu, kas vērsti uz pilsoņu aizsardzību no "Covid-19" izplatības, teikts Vispārējās drošības direktorāta paziņojumā.

Lai apturētu "Covid'-19" izplatīšanos, otrdien karalistē pasludināta gandrīz visas publiskās dzīves apturēšana uz divām nedēļām. Cilvēkiem atļauts atstāt savas mājas tikai galējas nepieciešamības gadījumā. Valstī nekursē sabiedriskais transports un ir apturēta kā valsts, tā privātā sektora darbība.

Iebraukšanas un izbraukšanas vietas no galvenajām pilsētām apsargās armija. Cilvēkiem aizliegts pārvietoties arī starp provincēm.

Jordānijā līdz šim ir 35 apstiprināti "Covid-19" gadījumi.

Pasaules Veselības organizācija 11. martā paziņoja, ka "Covid-19" izplatīšanās ir sasniegusi globālas pandēmija līmeni.

Kopumā vīruss, kura uzliesmojums pērnā gada decembrī sākās Ķīnas pilsētā Uhaņā, konstatēts vairāk nekā 100 valstīs, tostarp visās 27 Eiropas Savienības (ES) dalībniecēs.

Pasaulē fiksēti ap 187 tūkstoši inficēšanās gadījumi, no tiem vairāk nekā 80 tūkstoši Ķīnā. Kopumā no slimības miruši vairāk nekā 7478 cilvēki, no tiem vairāk nekā 3000 Ķīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!