Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Jaunais koronavīruss sasniedzis gandrīz visus pasaules nostūrus, un šobrīd no tā izraisītās slimības Covid-19 vidēji katras 15 sekundes mirst cilvēks, liecina "Reuters" aprēķini.

Pēc oficiālajiem datiem trešdien pandēmijas kopējais upuru skaits pārsniedza 700 000. Pēdējās nedēļās mirušo skaita pieaugums aizvien palielinās. Pēdējo divu nedēļu laikā ik diennakti vidēji no Covid-19 mirst gandrīz 5900 cilvēki jeb 247 stundā jeb viens katras 15 sekundes, liecina "Reuters" aprēķini.

Jau ziņots, ka aptuveni puse no visiem mirušajiem fiksēta četrās valstīs – ASV, Brazīlijā, Indijā un Meksikā. ASV vien mirušo skaits šobrīd pārsniedz 158 000.

Oficiālajos datos Strauju inficēto skaitu pēdējās dienās pieredzējušas gan tādas attīstības valstis kā Bolīvija, Sudāna, Etiopija un Uzbekistāna, gan tādas attīstītās valstis kā Austrālija, Japāna, Bulgārija, Beļģija un Izraēla. Turklāt vairākās no tām, kā arī Honkongā pirms laika jau bija ievērojami sarucis no jauna inficēto skaits, kā dēļ līdz tam bijušie ierobežojumi tika mīkstināti.

Turklāt visi iepriekš minētie dati ir tikai oficiālā statistika un patiesie pandēmijas apmēri varētu būt lielāki. Vairāku valstu veselības nozares atbildīgās amatpersonas līdz šim apsūdzētas patieso datu slēpšanā, kā tas, piemēram, ir Krievijā un Irānā, bet citu valstu amatpersonas un veselības nozares pārstāvji atzinuši, ka trūkst resursu patiesai situācijas izpratnei, kā rezultātā daudzi no Covid-19 mirst mājās vai pat ārstniecības iestādēs, bet viņiem nav veikti Covid-19 testi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!