Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ķīnā pirmdien apstiprināts 31 jauns inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu un 30 no šiem gadījumiem ir "importēti", paziņojusi Nacionālā veselības komisija. Savukārt ASV kopējais no slimības mirušos skaits šobrīd pārsniedz jau 2400.

Reģistrēti arī četri jauni nāves gadījumi no koronavīrusa slimības Covid-19 - visi Hubei provincē, kuras galvaspilsētā Uhaņā decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums. Savukārt visi jaunie inficēšanās gadījumi konstatēti ārpus Hubei provinces.

Ķīnā apstiprināto infekcijas gadījumu skaits tagad ir sasniedzis 81 470, bet nāves gadījumu skaits ir pieaudzis līdz 3304. Pēdējā laikā vairums jauno inficēšanās gadījumu ir "importēti", un Ķīnas Valsts padome svētdien paziņoja, ka Covid-19 pārnešana Ķīnā ir principā apturēta.

Savukārt Amerikas Savienotajās Valstīs jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 upuru skaits svētdien pieaudzis par 518, kopējam skaitam pārsniedzot 2400, paziņojusi Džonsa Hopkinsa universitāte.

Svētdien reģistrēti arī 21 333 jauni inficēšanās gadījumi. Sestdien ASV ziņoja par 453 jauniem nāves gadījumiem un 21 309 jauniem inficēšanās gadījumiem.

Kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits ASV ir sasniedzis 136 880, kas ir vairāk nekā Itālijā vai Ķīnā. Covid-19 vīruss ASV vissmagāk skāris Ņujorkas štatu, kur miruši vairāk nekā 1000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!