Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Ķīnā pēdējo 24 stundu laikā ir apstiprināti 34 jauni inficēšanās gadījumi ar jaunā koronavīrusa slimību "Covid-19", un pirmoreiz visi šie gadījumi ir "importēti", ceturtdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Jaunu pašmāju inficēšanās gadījumu neesamība ir svarīgs pavērsiens Ķīnas cīņā pret "Covid-19", bet "importēto" gadījumu skaita pieaugums apdraud progresu šajā jomā.

"Importēto" gadījumu skaita pieaugums par 34 vienā diennaktī ir lielākais pēdējo divu nedēļu laikā. Tagad Ķīnā ir konstatēti pavisam 189 "importēti" infekcijas gadījumi.

Jaunie skaitļi parāda, ka "Covid-19" uzliesmojums tagad tiek kontrolēts Uhaņas pilsētā, kur tas bija sācies decembrī, un Hubei provincē, kuras administratīvasi centrs ir Uhaņa.

Pēdējo 24 stundu laikā Ķīnā arī tika reģistrēti astoņi jauni nāves gadījumi no "Covid" - visi Uhaņā, un kopējais nāves gadījumu skaits Ķīnā pieaudzis līdz 3245.

No jaunajiem "importētajiem" infekcijas gadījumiem 21 konstatēts Pekinā, deviņi - Guandunas provincē, divi - Šanhajā, un pa vienam - Džedzjanas un Heilundzjanas provincēs.

Kopējais apstiprināto "Covid-19" gadījumu skaits Ķīnā tagad ir pieaudzis līdz 80 928. 70 420 cilvēki ir izrakstīti no slimnīcām, bet 7263 turpina ārstēties.

Dienvidkoreja ceturtdien paziņoja par 152 jauniem inficēšanās gadījumiem ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19" pēdējās diennakts laikā, līdz ar to kopējais saslimušo skaits valstī pieaudzis līdz 8565.

Vēl nedēļas sākumā bija vērojama lejupslīdoša tendence jauno inficēšanās gadījumu skaitā, bet pēdējo trīs diennakšu laikā tas atsāka pieaugt un pēdējā diennaktī atkal pārsniedzis simtu.

Līdz šim 91 cilvēks no inficētajiem ir miris, tai skaitā septiņi pēdējās diennakts laikā.

Valsts dienvidaustrumu pilsētā Degu un apkārtējā Gjonsanpukto provincē konstatēti vairāk nekā 80% no visiem inficēšanās gadījumiem Dienvidkorejā, tai skaitā 86 no jaunajiem gadījumiem.

Savukārt ASV pirmie divi Kongresa locekļi paziņojuši, ka viņi inficējušies ar jauno koronavīrusu.

Pārstāvju palātas locekļa Mario Diasa Balarta birojs paziņojis, ka pirms īsa brīža viņš saņēmis analīžu rezultātus, kas apliecina, ka kongresmenis inficējies ar "Covid-19".

Republikānis Balarts pārstāv Maiami Floridā, un pirms nedēļas par inficēšanos paziņoja arī Maiami mērs Frensiss Suaress.

Abi politiķi šobrīd atrodas pašizolācijā savās mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!