Foto: Kadrs no video

Krievijas Krasnojarskas apgabala Jerudas ciemā, kur dzīvo Krievijā lielākā zelta ieguves kombināta "Poļjus" kalnrači, noticis plašs Covis-19 uzliesmojums un simtiem saslimušo izguldīti armijas teltīs lauka apstākļos, vēsta portāls "Currenttime".

Ņemot vērā lielo inficēto skaitu, visiem slimniekiem gultasvietas kombinātam piederošajās ēkās nepietika, un pagājušajā nedēļā Aizsardzības ministrija ciemā uzcēla telšu pilsētiņu ar 1000 vietām.

Pēc pašu zeltraču teiktā ciemā ir ap 1800 sasirgušo, bet neapkurinātajās teltīs izguldīti 400 – 500 cilvēki. Naktīs aukstuma dēļ slimnieki teltīs guļot virsdrēbēs. Visi žurnālistu aptaujātie strādnieki vēlējās palikt anonīmi, jo kombināta vadība piedraudējusi ar atlaišanu par informācijas izpaušanu.

Papildu grūtības sagādāja šonedēļ piedzīvota vētra – daļa telšu vējā sagrautas, vēl citas applūdušas. Kāds slimnieks stāsta, ka vienīgā ārstēšanas metode, ko viņi saņem, ir arbidola tabletes un vitamīni.

Pēc vētras postījumiem daļa slimnieku nogādāti atpakaļ kopmītnēs un uzņēmuma sporta zālē, kur iekārtots pagaidu hospitālis. Vēl citi pēdējās dienās aizvesti uz citām slimnīcām, tomēr vairums joprojām ārstējas uz vietas Jerudā.

Uzņēmuma "Poļjus" preses dienestā žurnālistiem skaidro, ka visus saslimušos darbiniekus nevar izvest, jo tas palielinās slimības izplatības risku, tāpēc vairumam kalnraču jāturpina ārstēties telšu pilsētiņā.

Krievijā līdz šim zināms par 387 tūkstošiem inficēto un 4374 no slimības mirušajiem. Inficēto skaita ziņā Krievija ir trešajā vietā pasaulē, atpaliekot no ASV un Brazīlijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!