Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aptuveni divas trešdaļas Krievijas iedzīvotāju tic, ka cilvēki izstrādājuši jauno koronavīrusu kā bioloģisko ieroci, atsaucoties uz "Levadas centra" aptaujas rezultātiem, raksta "The Moscow Times".

Kopumā 64% respondentu norādījuši, ka vīruss ir mākslīgi radīts, lai tiktu izmantots kā ierocis. Tikai 23% aptaujāto uzskata, ka tas radies dabā, bet 13% nespējuši uz jautājumu atbildēt.

Aptaujā arī atklāta spēcīga korelācija starp ikdienas drūmo statistikas datu samazināšanos un baiļu mazināšanos. Vairāk nekā puse jeb 56% no respondentiem norādījuši, ka viņiem nav bail no inficēšanās, bet 43% atzīmēja, ka viņiem ir bail. Tas ir zemākais aptaujās reģistrētais sabiedrības baiļu līmenis no vīrusa kopš vīrusa izcelšanās pērnā gada februārī. Medijs atzīmē, ka vēl pirms dažiem mēnešiem, pērnā gada decembrī, 64% norādīja, ka baidās saķert vīrusu, bet tikai 34% nebija bail.

Līdz ar baiļu mazināšanos mazinājusies arī gatavība vakcinēties. Kopumā 62% norādījuši, ka nevēlas vakcinēties ar "Sputnik V" vakcīnu iepretim 30%, kuri vēlas. Tieši jaunāku valsts iedzīvotāju vidū skepse pret to esot vislielākā.

Pavisam 72% norādīja, ka paši vai kāds pazīstams ir vai bijis inficēti ar koronavīrusu un tikai 28% nevienu inficēto personīgi nepazīst.

Kopumā aptaujāts 1601 respondents no 50 Krievijas Federācijas reģioniem laikā no 18. līdz 24. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!