Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijā ar jauno koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits pārsniedzis 300 000, no kuriem aptuveni trešdaļa ārstējas slimnīcās, trešdien paziņojušas varasiestādes.

Krievijas slimnīcās Covid-19 pacienti aizņem vairāk nekā 90 000 gultas vietu. Vairāk nekā 2000 pacientu ir pieslēgti plaušu ventilēšanas iekārtām, atsaucoties uz vicepremjeri Tatjanu Goļikovu, vēstīja ziņu aģentūra TASS.

"Mirstības rādītājs no Covid-19 Krievijā pašreiz ir 0,95%, kas ir ievērojami mazāks nekā pasaulē kopumā," sacīja Goļikova, skaidrojot, ka eksperti pēta, kādēļ mirstības rādītājs Krievijā ir tik zems. Krievija stingri noraida Rietumu mediju ziņoto, ka tās varasiestādes, iespējams, neatklāj patieso Covid-19 upuru skaitu. Krievijā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši 2972 cilvēki, liecina oficiālie dati.

Aizvadītajā diennaktī Krievijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu tika apstiprināta 8764 cilvēkiem, kopējam inficēto skaitam sasniedzot 308 705, liecina jaunākie dati. Amatpersonas norādījušas, ka pēdējā pusotrā nedēļā inficēšanās temps ir samazinājies, un vēlas atvieglot ierobežojumus, kas noteikti cīņā pret jauno koronavīrusu. Krievijā ir pasaulē otrs lielākais saslimušo skaits aiz ASV. Trešajā vietā pašreiz atrodas Brazīlija, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes apkopotie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!