Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijā sabiedrība kopumā ignorēja Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, kā dēļ valsts ekonomika piedzīvos mazāku kritumu, secinājis ekonomists Sergejs Gurijevs.

Par spīti stingrajiem ierobežojumiem, Krievijā kopumā sabiedrība lielākoties tos ignorēja un turpināja doties uz darbu, jo valdības paredzētie atbalsta mehānismi bija "skopi", viņa teikto domnīcas "Atlantic Council" rīkotajā konferencē "Vai Krievijas ekonomika kādreiz atkal augs?", atstāsta "Radio Brīvā Eiropa". Gurijevs atzīmē, ka tieši šī iemesla dēļ Krievijas ekonomika šogad piedzīvos lejupslīdi tikai par 4%, kas ir daudz labāk nekā vairumā attīstīto valstu.

Gurijevs gan atzīmē, ja šī mazākā krituma cena mērāma cilvēku dzīvības. "[Valdība] pārliecināja krievus, ka viņi nemirst, ko oficiālā statistika rāda, ka viņi nemirst. Tas ir visai biedējoši, bet tā es skaidroju to, ka Krievijas ekonomikai neiet sliktāk," skaidrojis Kremļa politikas kritiķis.

Krievijā līdz šim reģistrēti vairāk nekā 2,4 miljoni inficēto ar jauno koronavīrusu, un šobrīd valstī ir straujākais inficēšanās gadījumu skaita pieaugums dienā, turklāt tas aizvien ikpārdienas turpina augt. Krievijā līdz šim apstiprināti vairāk nekā 42 000 no vīrusa izraisītās slimības Covid-19 mirušie, taču kritiķi atzīmē, ka šis skaitlis varētu būt daudz lielāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!