Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānija trešdien, 1. aprīlī, paziņojusi par 563 jauniem nāves gadījumiem ar Covid-19, kas ir pirmā reize, kad mirušo skaits diennakts laikā pārsniedzis 500, paziņojusi Veselības ministrija.

Kopējais mirušo cilvēku skaits Lielbritānijā sasniedzis 2352, liecina dati, kas apkopoti līdz vakardienas plkst.18 pēc Latvijas laika.

Inficēto skaits 24 stundu laikā pieaudzis par 4324 un sasniedzis 29 474.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Lielbritānijas valdība 23. martā izsludināja trīs nedēļas ilgu ārkārtējo stāvokli, slēdzot visu "nesvarīgo" veikalu darbu un pakalpojumu sniegšanu, kā arī aizliedzot jebkādu pulcēšanos, par kuru tiek uzskatīta arī trīs personu satikšanās.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, kurš pats inficējies ar jauno koronavīrusu, brīdinājis, ka situācija valstī paliks sliktāka, pirms sāks uzlaboties.

Jaunais koronavīruss skāris arī britu karaļnamu. Inficēšanās ar to apstiprināta princim Čārlzam, kuram ir viegli simptomi.

Čārlzs trešdien video vēstījumā tautai cildināja Nacionālo veselības dienestu un sacīja: "Neviens no mums nevar pateikt, kad tas beigsies, bet tas beigsies."

Tikmēr Čārlzs aicinājis cilvēkus dzīvot ar cerību, ar ticību sev un citiem un gaidīt labākus laikus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!