Foto: AFP/Scanpix/LETA
Lietuvā apstiprināti 12 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, kā arī viens jauns nāves gadījums.

Ceturtdien veikta 7401 analīze un 12 no tām bija pozitīvas, piektdien paziņoja Veselības ministrija. Pavisam Lietuvā veiktas 90 992 analīzes, un 1410 no tām bijušas pozitīvas.

Ceturtdienas vakarā tika paziņots, ka ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Klaipēdas slimnīcā miris vairāk nekā 80 gadu vecs vīrietis. Tas bija jau otrais nāves gadījums ceturtdien, bet pavisam Lietuvā Covid-19 upuru skaits sasniedzis 40.

Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī konstatēti 16 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un viens nāves gadījums ar tā izraisīto slimību Covid-19, piektdien paziņojis Veselības departaments. Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu Igaunijā sasniedzis 1605, bet nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 46.

Ceturtdien Ziemeļigaunijas reģionālajā slimnīcā miris 69 gadus vecs vīrietis, kurai bija diagnosticēta saslimšana ar Covid-19. Pavisam Igaunijā veikta 46 481 analīze nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 1108 analīzes. 103 pacienti ārstējas slimnīcās, un sešiem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!