Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 17 cilvēkiem, pirmdien paziņojusi Veselības ministrija.

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar šo vīrusu konstatēta kopumā 3100 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 1955 cilvēkiem. Pagājušajā diennaktī veiktas 1145 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 666 930 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 86 cilvēki, bet vēl 13 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Savukārt Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 16 cilvēkiem, pirmdien paziņojis Veselības departaments. Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2532. Pagājušajā diennaktī veiktas 725 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 160 423 analīzes.

No 16 jaunatklātajiem gadījumiem divos gadījumos inficējušies atgriezušies no ārzemēm, divos gadījumos inficēšanās notikusi, kontaktējoties ar kādu iepriekš inficētu personu, kas ir identificēta, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki. Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 7.septembrī Igaunijā ir 19,34.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!