Foto: LETA
Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits pieaudzis līdz 1350, bet nāves gadījumu skaits ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 palielinājies līdz 37, otrdien paziņojusi Veselības ministrija.

Pimdien apstiprināti 24 jauni inficēšanās gadījumi. Iepriekš tika ziņots par 36 mirušajiem. Pirmdien veikta 4401 analīze, lai konstatētu inficēšanos, bet pavisam Lietuvā veiktas 70 753 analīzes.

Savukārt Igaunijā ar jauno koronavīrusu inficējušos cilvēku skaits sasniedzis 1552,, bet nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 43, otrdien paziņojis Veselības departaments. Iepriekšējā diennaktī apstiprināti 17 jauni inficēšanās gadījumi un trīs jauni nāves gadījumi.

Mirušie ir 80 gadus veca sieviete Austrumvisu centrālajā slimnīcā Kohtla-Jervē, 73 gadus vecs vīrietis Kuresāres slimnīcā un 99 gadus veca sieviete veco ļaužu aprūpes namā Sāmsalā. Pavisam Igaunijā veiktas 42 213 analīzes nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veiktas 1289 analīzes. 124 pacienti ārstējas slimnīcās, un deviņiem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!