Foto: TASS/Scanpix/LETA

Lietuvas Sociālās aizsardzības un darba ministrija rosina izmaksāt vienreizēju 100 eiro pabalstu par 75 gadiem vecākiem iedzīvotājiem, kas izlems vakcinēties pret Covid-19, vēsta portāls "Delfi.lt".

Ministrija jau sagatavojusi attiecīgu projektu.

Dokuments paredz, ka izmaksa pienāksies 75 gadu vecumu sasniegušām personām, kuras līdz šī gada septembrim nebija vakcinētas ne ar vienu Covid-19 vakcīnas devu, bet līdz 1. decembrim pilnībā vakcinēsies.

Tāpat 100 eiro pienāksies 75 gadus sasniegušiem un vecākiem senioriem, kuri jau ir vakcinējušies, bet līdz 1. aprīlim saņems balstvakcīnu jeb trešo vai otro devu, atkarībā no izvēlētās vakcīnas.

Nauda tiktu izmaksāta decembrī un aprīlī kopā ar pensiju un saņēmējiem pašiem tā nebūs jāpieprasa. Viena persona var pretendēt tikai uz vienu izmaksu.

Ar šo soli ministrija vēlas mudināt 75 gadus sasniegušos un vecākus iedzīvotājus saglabāt vakcinācijas ceļā iegūto imunitāti pret Covid-19.

Lietuvā pret Covid-19 ar vismaz vienu potes devu ir vakcinēti 1,7 miljoni iedzīvotāju, bet aptuveni 30 tūkstoši jau saņēmuši nostiprinošo papildu devu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!