Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas princis Čārlzs piektdien konferenču centrā Londonas austrumos atklājis jaunu pagaidu slimnīcu ar 4000 gultu, kas ir pirmā no vairākām, ko Lielbritānijā plānots izveidot koronavīrusa krīzes dēļ.

Jaunajai slimnīcai piešķirts leģendārās XIX gadsimta medmāsas Florensas Naitingeilas vārds, un tā tika izveidota tikai deviņās dienās. Karalienes Elizabetes II vecākais dēls oficiāli atklāja slimnīcu ar videosakaru starpniecību, pašam atrodoties Skotijā, kur viņš pēc pozitīva Covid-19 testa rezultāta bija spiests dzīvot pašizolācijas režīmā.

Princis apliecināja cieņu visiem, kas bijuši iesaistīti projektā, lai īsā laikā milzīgo centru "ExCeL" pārveidotu kritiski svarīgā veselības aprūpes objektā. "Es biju viens no veiksminiekiem, kam Covid-19 bija salīdzinoši mērenā formā, bet citiem tas būs krietni smagāks ceļojums," norādīja Čārlzs.

Pirmajās dienās jaunajā slimnīcā tiks uzņemti 500 cilvēku, sacīja veselības ministrs Mats Hankoks, kurš arī inficējies ar Covid-19. Slimnīcā tiks no citām Londonas slimnīcām uzņemti pacienti, kuriem nepieciešama intensīvā aprūpe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!