Foto: AP/Scanpix/LETA

Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins paziņojis, ka Krievijas galvaspilsētā drīzumā tiks sākta masveida vakcinācija pret jauno koronavīrusu , teikts mēra tīmekļa vietnē.

Paziņojumā Sobjaņins norāda, ka vakcinācija sāksies "decembrī – janvārī", bet nesniedz plašāku informāciju, kā šis process tiks organizēts un uzraudzīts.

Mērs arī paziņojis, ka 13 miljonu apdzīvotajā pilsētā tiks izveidoti divi jauni pagaidu lauka hospitāļi, lai tiktu galā ar lielo Covid-19 slimnieku skaitu. Viens no tiem tiks izveidots parkā, bet otrs lielā iepirkšanās centrā. Kopumā tajos būs vietas 3500 pacientiem vienlaicīgi.

Augustā Krievija apstiprināja pirmo vakcīnu pret Covid-19 "Sputnik V", kas izraisīja pasaules zinātnieku kopienas kritiku un aizdomas, ka tā nav pietiekami pārbaudīta. Oktobrī Krievija reģistrēja jau otro vakcīnu.

Krievijā ir pasaulē ceturtais lielākais zināmais Covid-19 inficēto skaits – vairāk nekā 1,4 miljoni, liecina "Worldometers" dati. Vairāk nekā 24 tūkstoši cilvēku saskaņā ar oficiālajiem datiem ir miruši.

Tāpat kā citas valstis, arī Krievija pašlaik saskaras ar Covid-19 pandēmijas otro vilni. Pēdējās nedēļas laikā par ceturtdaļu pieaudzis dienā hospitalizēto slimnieku skaits, sasniedzot 1250, ziņo "Radio Brīvā Eiropa" (RFE/RL).

Oktobrī līdz šim Maskavā reģistrēti 5375 jauni Covid-19 gadījumi. Jau oktobra sākumā galvaspilsētā atvērti divi jauni lauka hospitāļi.

Pilsētā arī pastiprināti pasākumi vīrusa izplatības mazināšanai. Policija patrulē sabiedriskajā transportā, lai kontrolētu obligāto sejas masku valkāšanu. Ar tehnoloģiju palīdzību Covid-19 gadījumu izsekošanas nolūkos tiek identificēti bāru un klubu apmeklētāji. Pašvaldība arī ir aicinājusi uzņēmumus ļaut pēc iespējas vairāk cilvēkiem strādāt no mājām.

Sobjaņins gan norāda, ka pilsētā netiks ieviesta nakts komandantstunda un pārvietošanās aizliegums.

Kopumā pasaulē līdz šim ar Covid-19 inficējušies vairāk nekā 40,6 miljoni cilvēku, no kuriem 1,1 miljons miris. 30,3 miljoni inficēto izveseļojušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!