Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas Krasnojarskas apgabala Noriļskas mērs apsūdzējis reģiona centrālās pārvaldes amatpersonas reālo jaunā koronavīrusa inficēto un ar Covid-19 slimo skaita neatspoguļošanā.

Rinats Ahmetčins ziņo, ka pretēji oficiāli izziņotajiem 293 inficēšanās gadījumiem ar koronavīrusu pilsētā, patiesībā tādu ir 832, turklāt pieckāršojies pneimonijas gadījumu skaits to vidū, kuri vēl nav testēti. Pilsētas mērs nesakritības atklājis apgabala gubernatoram un vietējā parlamenta priekšsēdētājam adresētā vēstulē, atsaucoties uz portālu "Tayga", ziņo "The Moscow Times".

Noriļskas mērs paudis, ka tic, ka "neatbilstības starp pilsētas un reģionāli izplatītajiem datiem norāda uz neadekvātu inficēšanās mērogu reģiona ziemeļos atspoguļošanu". Ahmetčins uzskata, ka nekonsekventā datu atspoguļošana slēpj reālos informāciju par inficēšanās apjomiem no federālajām iestādēm, rādot pārlieku pozitīvu ainu, kas savukārt ļauj reģionālajām amatpersonām ignorēt epidemioloģisko situāciju Noriļskā.

Ahmetčina apgalvoto gan apstrīdējušas par veselības nozari Krasnojarskas reģionā atbildīgās amatpersonas, ziņojot, ka Noriļskas slimnīcas strādājot ar 70% kapacitāti un nav nepieciešamības uz pilsētu sūtīt mediķus no Maskavas vai Sanktpēterburgas. Reģiona veselības nozares vadītājs Boriss Ņemiks arī apstrīdējis mēra nosauktos skaitļus, norādot, ka pilsētā tikai 364 cilvēkiem konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu.

Ņemiks vienlaikus atzinis, ka pēdējās nedēļās Noriļskā un arī citviet Krasnojarskas reģionā pieaudzis inficēto skaits, tomēr saslimstība ar Covid-19 esot mazinājusies.

Oficiālā valsts statistika liecina, ka līdz ceturtdienai Krasnojarskas reģionā konstatēti vairāk nekā 11 000 inficētie ar koronavīrusu un vairāk nekā 250 miruši no Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!