Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai kavētu jaunā koronavīrusa izplatīšanos, ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā un Vašingtonas štatā, kas atrodas pie Klusā okeāna, tiks slēgtas sabiedriskās ēdināšanas un izklaides vietas.

Sabiedriskās ēdināšanas vietās būs atļauts vienīgi iegādāties ēdienu līdzņemšanai. Sākot no otrdienas, jāslēdz naktsklubi, kinoteātri un koncertu rīkošanas vietas, tviterī ierakstījis Ņujorkas mērs Bils de Blāzio.

"Šo lēmumu man nebija viegli pieņemt. Taču mūsu pilsēta saskaras ar bezprecedenta draudiem, un mums jāreaģē ar karalaika domāšanu," piebildis de Blāzio.

Savukārt Vašingtonas štata gubernators Džejs Inslī svētdien izplatītajā paziņojumā norādījis, ka, "ņemot vērā "Covid-19" eksploziju mūsu štatā un globāli, es rīt parakstīšu rīkojumu par ārkārtējā stāvokļa izsludināšanu štatā, kas paredzēs uz laiku slēgt restorānus, bārus, izklaides un atpūtas vietas".

Vašingtonas štatā, kur tika konstatēti Savienotajās Valstīs pirmie inficēšanās ar jauno koronavīrusu gadījumi, tiks arī aizliegts pulcēties vairāk par 50 cilvēkiem.

Savukārt Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro nolūkā cīnīties pret jaunā koronavīrusa izplatīšanos svētdien izsludināja "kolektīvo karantīnu" sešos valsts štatos un galvaspilsētā Karakasā.

Karantīna stājas spēkā pirmdien.

Tā paredz, ka ir aizliegtas visas aktivitātes, izņemot pārtikas piegādi, veselības aprūpes iestāžu darbību, transporta kustību un drošības pasākumus.

"Tās nav kolektīvās brīvdienas. Tā ir kolektīvā karantīna, kas prasa lielu sociālo disciplīnu, lielu paškontroli," sacīja Maduro un uzsvēra, ka cilvēkiem jāpaliek mājās.

Venecuālā konstatēti 17 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, bet nāves gadījumi nav reģistrēti.

Argentīna un Peru svētdien paziņoja par robežu slēgšanu un citiem stingriem pasākumiem, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

"Nākamajās 15 dienās - un šis periods var tikt pagarināts - Argentīnas robežas būs slēgtas," preses konferencē sacīja Argentīnas prezidents Alberto Fernandess. "Nevienam netiks ļauts ierasties Argentīnā, izņemot, protams, Argentīnas pilsoņiem un ārvalstniekiem, kuri dzīvo Argentīnā," norādīja Fernandess.

Viņš arī paziņoja, ka līdz 31. martam būs slēgtas skolas, teātri un kinoteātri.

Līdz šim Argentīnā konstatēti 45 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, bet divi cilvēki miruši ar vīrusa izraisīto slimību "Covid-19".

Savukārt Peru prezidents Martins Viskarra izsludinājis valstī ārkārtējo stāvokli, kas paredz "obligātu sociālo izolāciju", kā arī robežu slēgšanu, kas gan neattieksies uz kravu pārvadājumiem.

Līdz šim Peru konstatēts 71 inficēšanās gadījums, bet nāves gadījumi nav reģistrēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!