Foto: AFP/Scanpix/LETA
Japānā pēdējās diennakts laikā sasniegts jauns inficēšanās ar jauno koronavīrusu rekords – 4670 gadījumi, atsaucoties uz otrdien izziņotajiem datiem, vēsta "Reuters". Valdība apsver šonedēļ izsludināt galvaspilsētas Tokijas apkārtnē izsludināt ārkārtas stāvokli, ko nepieciešamības gadījumā varētu pagarināt.

Salīdzinoši pret iedzīvotāju skaitu – 126 miljoniem – Japānas statistika iepretim globālajai situācijai nav nav uzskatāma par satraucošu. Tomēr, ņemot vērā, ka Japānā šogad paredzēts rīkot jau no pērnā gada pārceltās Olimpiskās spēles, inficēšanās gadījumu pieaugums tiek vērtēts daudz uzmanīgāk.

Sagaidāms, ka ārkārtas situācija Tokijas metropolē tiks izsludināta ceturtdien, bet stāsies spēkā piektdien, norādījis Ministru kabineta pārstāvis Kacunobu Kato. Paredzams, ka tā ilgs mēnesi un varētu tikt pagarināta, ja situācija neuzlabosies.

Pašā Tokijā diennakts laikā reģistrēti 1278 jauni gadījumi, kas nav jauns skaita rekords, tomēr sasniegts līdz šim lielākais smagā stāvoklī esošo pacientu skaits – 111.

Ārkārtas stāvokļa ieviešanu valdībai pieprasījušas Tokija un trīs tai pieguļošas pašvaldības. Tās jau pašas mudina iedzīvotājus nedoties ārpus mājām pēc astoņiem vakarā bez īpašas vajadzības, kā arī līdz šim laikam ierobežojušas restorānu darba laiku.

Vienlaikus valdība paredzot ierobežojumus veidot mazākus nekā pērn, kad pavasarī mēnesi tika apturētas mācības skolās un "nesvarīgā uzņēmējdarbība", jo tā vēlas izvairīties no pārāk liela kaitējuma valsts ekonomikai. Šoreiz skolu darbības regulēšana tiks atstāta reģionālo varas pārstāvju rokās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!