Foto: AP/Scanpix/LETA

Ungārijas premjers Viktors Orbans svētdien potēts ar Ķīnā kompānijas "Sinopharm" Covid-19 vakcīnu, vēsta "EurActiv".

"Vakcinēts! Es atkal strādāju, jūs varat redzēt man viss ir kārtībā, jums arī nevajadzētu baidīties. Trešais vilnis ir klāt un tas būs spēcīgākas par pirmajiem diviem," Orbans paziņojis video, kurā aicina uzticēties ungāru ekspertiem attiecībā uz Ķīnas vakcīnu drošību.

Pagājušajā nedēļā Ungārija kļuva par pirmo Eiropas Savienības dalībvalsti, kurā sākta vakcinēšana ar "Sinopharm". Ungārijā vakcinācijas kampaņa notiek arī ar Rietumvalstu izstrādātajām "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca" vakcīnām, kuras saņēmušas Eiropas Zāļu aģentūras atļaujas, kā arī Krievijas "Sputnik V" vakcīnām.

Orbans ir norādījis uz plāniem vajadzības gadījumā stiprināt ierobežojumus, jaunu inficēšanās gadījumu skaitam pagājušajā nedēļā valstī strauji augot. Paredzams, ka tas tuvākajās divās nedēļās radīs izaicinājumu valsts slimnīcām. Valstī jau šobrīd nedarbojas liela daļa iestāžu, kā arī ieviesta komandantstunda.

Svētdien galvaspilsētas Budapeštas ielās, protestējot pret ierobežojumiem, bez maskām un pārkāpjot pulcēšanās ierobežojumus, pulcējās vairāki simti cilvēku, vēsta medijs. Protests beidzies ļoti drīz pēc tā sākšanās, kad policija sākusi tā dalībnieku dokumentu pārbaudi.

Valstī ar gandrīz desmit miljoniem iedzīvotāju līdz šim reģistrēti 428 599 inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un reģistrēti 14 974 letāli Covid-19 gadījumi. Līdz svētdienai vismaz vienu vakcīnas devu bija saņēmuši jau gandrīz 680 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!