Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pēc neliela Covid-19 gadījumu skaita pieauguma Ķīna atjaunojusi stingrus karantīnas pasākumus pie galvaspilsētas Pekinas, izolācijai pakļaujot aptuveni 400 tūkstošus iedzīvotāju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ierobežojumi ir spēkā Hebei provinces Anksinas rajonā.

Kopš zināmā Covid-19 epidēmijas sākuma pērnā gada nogalē Ķīna ir spējusi pārvarēt lielāko izplatību un jaunu inficēšanās gadījumu skaitu saglabāt zemu. Lai izvairītos no potenciāla otrā slimības viļņa, pat mazu uzliesmojumu gadījumā Ķīnas amatpersonu reakcija ir ļoti nopietna.

Svētdien amatpersonas paziņoja, ka Anksina tiks pilnībā noslēgta. Savas mājas atļauts atstāt vien noteiktu profesiju pārstāvjiem, bet vienam mājsaimniecības loceklim atļauts vienu reizi dienā doties uz veikalu pēc pirmās nepieciešamības precēm.

Anksina atrodas aptuveni 150 kilometrus uz dienvidiem no Pekinas. Vietējie mediji ziņo, ka te fiksēti 18 jauni inficēšanās gadījumi, kopš pirms divām nedēļām novērots slimības uzplaiksnījums Pekinā.

Pēdējo 24 stundu laikā Pekinā atklāti 14 jauni Covid-19 gadījumi, bet kopš jūnija vidus, kad uzplaiksnījums sākās, reģistrēti 311 inficēšanās gadījumi.

Salīdzinot ar simtiem jaunu inficēšanās gadījumi ik dienas ASV un Dienvidamerikā, Ķīnas skaitļi ir mazi, taču Pekina uz visiem uzplaiksnījumiem strauji reaģē.

Pirms pēdējā Covid-19 uzliesmojuma Ķīnas galvaspilsētā 57 dienas nebija konstatēts neviens jauns inficēšanās gadījums.

Kopumā kopš Covid-19 izplatības sākuma pērnā gada nogalē Ķīnā reģistrēti 83 512 inficēšanās gadījumi un 4634 personas no slimības mirušas.

Kopuma pasaulē līdz 29. jūnijam atklāti 10,2 miljoni inficēšanās gadījumi un 504 952 cilvēki no slimības miruši. 5,5 miljoni pacientu no slimības izveseļojušies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!