Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Polijā no svētdienas tiks ieviestas stingrākas sejas masku valkāšanas prasības, kā arī noteikumi padarīti stingrāki cilvēkiem, kas valstī iebrauc no dienvidu kaimiņvalstīm, trešdien pavēstīja Polijas veselības ministrs Adams Ņedzelskis.

Polijas iedzīvotāji no svētdienas, esot sabiedriskās vietās, kā sejas aizsegu masku vietā vairs nevarēs izmantot tikai šalles, lakatus vai plastmasas sejas aizsargus, valdībai bažās par inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu pandēmijas noteikumus padarot stingrākus.

Cilvēkiem, kas iebrauc no Čehijas un Slovākijas, būs jāuzrāda negatīvs Covid-19 testa rezultāts, kas veikts iepriekšējo 48 stundu laikā, pretējā gadījumā viņiem Polijā būs jāievēro karantīnas režīms.

Trešdien jauno inficēšanās gadījumu skaits Polijā bija pieaudzis līdz 12 146, bet pirms nedēļās tas bija tikai 3500.

Plaši ierobežojumi noteikti Varmijas-Mazūrijas vojevodistē, valsts ziemeļaustrumos, kur inficēšanās apjoms rada sevišķas bažas.

Viesnīcas, tirdzniecības centri, kinoteātri, teātri, muzeji un peldbaseini tur tiks slēgti, bet jaunāko klašu skolēniem mācības notiks attālināti.

"Līdz šim mūsu soļi, lai mazinātu ierobežojumus, bijuši drosmīgi, un tagad mums jāveic pašsaprotams pussolis atpakaļ," žurnālistiem sacīja ministrs, izsakoties par ziemeļaustrumu reģionu.

Polijā sācies pandēmijas trešais vilnis, vēl piektdien brīdināja Veselības ministrijas preses sekretārs Vojcehs Andrusevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!