Foto: AFP/Scanpix/LETA

Japāņu modes mākslinieks un zīmola "Kenzo" radītājs Kenzo Takada miris Parīzē 81 gada vecumā, un kā nāves iemesls tiek minēta saslimšana ar Covid-19, svētdien vakarā ziņo BBC.

Par dizainera nāvi paziņojis uzņēmuma pārstāvis. Kenzo Takada miris Amerikāņu slimnīcā Parīzē.

Viņa radošo rokrakstu raksturoja krāsaini grafiski un ar ziedu motīviem apdrukāti audumi. Takada bija pirmais japāņu dizainers, kas guvis atzinību Parīzes modes pasaulē.

Dzimis netālu no Osakas Japānā, uz dzīvi Francijā viņš apmeties pagājušā gadsimta 60. gados un tur pavadījis visu savu darba dzīvi.

Uzņēmuma pārstāvji, godinot Takadas piemiņu, piemin, ka "ar saviem teju 8000 dizainiem viņš nekad nepārstāja svinēt modi un dzīvi".

Parīzes pašvaldības vadītāja Anna Hidalgo ierakstā tviterī Takadu novērtējusi kā milzīgu talantu, kas devis krāsai un gaismai savu vietu modē. "Parīze sēro par vienu no saviem dēliem," raksta Hidalgo.

Zīmols "Kenzo" tagad ir luksusa preču ražotāju konglomerāta "LVMH" sastāvā, kam Takada savu zīmolu pārdeva 1993. gadā. Sešus gadus vēlāk viņš pameta modes pasauli.

Takada savā vārdā nosaukto zīmolu radīja 70. gados, 1983. gadā to papildināja ar vīriešu modes līniju, un vēl pēc kāda laika tam klāt nāca sporta un brīvā laika apģērba zīmoli "Kenzo Jeans" un "Kenzo Jungle".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!