Foto: TASS/Scanpix/LETA

Kremļa saimnieks Vladimirs Putins, kā ziņojuši Krievijas mediji, ļoti rūpējas par savu veselību un īpaši piesargās no inficēšanās ar Covid-19, tāpēc visiem, kas klātienē tiekas ar 68 gadus veco prezidentu, pirms tam divas nedēļas esot jāpavada stingrā karantīnā. Kā liecina jaunākās ziņas, nekas nav mainījies arī pēc tam, kad Putins saņēmis Covid-19 vakcīnu, un nupat izolācijā pirms kopīgas spēles ar Putinu pavadījuši trīs Krievijā slaveni hokejisti.

Putinam Krievijā jau gadiem tiek uzturēts aktīva, veselīga un sportiska vīrieša tēls, piemēram, nesen viņš kopā ar aizsardzības ministru Sergeju Šoigu vienādos kostīmos atpūtās taigā un vadīja zviedru visurgājēju.

Hokejs ir vēl viena no Putina kaislībām, kurā viņš var dalīties arī ar Baltkrievijas faktisko pārvaldītāju Aleksandru Lukašenko. Hokeju Putins uzspēlēja arī pirmdien, 10. maijā, vēsta portāls "Meduza".

Tā bija amatieru Nakts hokeja līgas galā spēle Sočos. Kremļa saimnieks spēlēja komandā "Hokeja leģendas" kopā ar tādām PSRS un Krievijas hokeja zvaigznēm kā Pāvels Burē, Vjačeslavs Fetisovs un Valērijs Kamenskis.

Bez lieliem pārsteigumiem Putina komanda, kā tas ierasts, uzvarēja pretiniekus ar rezultātu 13:9, kur Putina kontā astoņi no gūtajiem vārtiem, bet pirmā Putina raidītā ripa vārtos iekrita jau 29. spēles sekundē, spēli izklāsta "Meduza".


Bet interesantākus faktus atklāj spēlē klātesošā pret Krieviju draudzīgi noskaņotā Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidenta Renē Fāzela tikšanās ar Putinu stenogramma, kas apskatāma Kremļa tīmekļa vietnē.

Tajā minēts, ka IIHF ierēdnis ticies ar hokejistiem, kas atradušies karantīnā viesnīcā. Konkrēti dokumentā pieminēti Fetisovs, Burē, Kamenskis un Vladimirs Miškins – titulēti PSRS un Krievijas hokejisti.

Iepriekš portāls "Projekt" septembrī publicēja pētījumu, kurā apgalvoja, ka līdz ar Covid-19 pandēmijas sākumu pirms tikšanās ar Putinu stingrā karantīnā jāpavada laiks ne tikai prezidenta apkalpojošajam personālam, bet arī Krievijas ierēdņiem un amatpersonām.

Jaunums par hokejistu atrašanos karantīnā var liecināt, ka šī prasība saglabājusies arī pēc tam, kad Putins paziņoja par vakcinēšanos pret Covid-19. Par Putina sapotēšanu Kremlis paziņoja martā. Vēlāk prezidents pats pastāstīja, ka viņam ir izveidojušās antivielas, atgādina "Radio Svoboda".

Skeptiķu aizdomas gan radīja fakts, ka Putins nenosauca saņemto vakcīnu, kā arī netika publicēti foto un video no potēšanās procesa, lai gan citreiz Putins labprāt ir izrādījis sevi ar kailu torsu. Karantīnas prasību saglabāšana tikai veicina spekulācijas par to, vai Putins patiešām ir vakcinējies, vai arī netic vakcīnas efektivitātei.

Savukārt portāls "Fontanka" ziņo, ka "tīrā zona" ap prezidentu tiks veidota arī Pēterburgas Starptautiskajā ekonomiskajā forumā jūnijā. "Projekt" vēstīja, ka izolācijā bija jāpavada laiks arī cilvēkiem, kas bija Putina tuvuma 9. maija parādes laikā. Bet prezidentu apkalpojošajiem pilotiem karantīnas prasība ieplānota vismaz līdz 2022. gada pavasarim, apgalvoja "Projekt".

Raidsabiedrības BBC krievu valodas dienests iepriekš informēja, ka aizsardzībai pret pandēmiju Prezidenta lietu pārvaldei piešķirti vairāk nekā 6,4 miljardi rubļu (71 miljons eiro). No tiem 1,2 miljardi rubļu piešķirti ar slepenu valdības rīkojumu. No šīs naudas apmaksāti novērošanas pakalpojumi 12 viesnīcās un sanatorijās Maskavā, Piemaskavā, Sočos un okupētas Krimas pilsētā Jaltā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!