Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas Omskas apgabala gubernators Aleksandrs Burkovs no amata pienākumu pildīšanas atbrīvojis reģiona veselības ministri Irinu Soldatovu, vēsta telekanāls "Dožģ". Tas notiek trīs nedēļas pēc skandāla, kurā ātrās palīdzības brigādes Covid-19 slimniekus atveda uz ministrijas ēku.

"Mūsu galvenais uzdevums ir darīt visu, lai tādi incidenti vairs neatkārtotos," paskaidroja Burkovs. Viņš savu lēmumu uzskata par izsvērtu un to esot pieņēmis pēc apgabala veselības aprūpes sistēmas stāvokļa analīzes.

Atlaistā ministre Soldatova vēl trešdien norādīja, ka tiek darīts viss iespējamais, lai stabilizētu saistībā ar Covid-19 radušos situāciju un aicināja pārstāt "meklēt vainīgos, lamāt ārstus, runāt, ka viss ir tikai slikti", kā arī "rīkot provokācijas" un "liet eļļu ugunī".

Skandāls sākās ar to, ka 27. oktobrī kāda neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde uz reģiona Veselības ministriju atveda 70 gadus vecu Covid-19 pacienti. 10 stundu laikā viņi nebija spējuši panākt, lai viņu pieņemtu kādā no slimnīcām, kuras visas esot pārpildītas.

Tajā pašā dienā uz ministriju atbrauca vēl divas ātrās palīdzības brigādes ar slimniekiem, kas bija nonākušas tādā pašā situācijā.

Saskaņā ar oficiālajiem datiem Krievijā līdz šim reģistrēti vairāk nekā 1,7 miljoni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu. Tā ir ceturtā vieta pasaulē pēc ASV, Indijas un Brazīlijas. Pēdējās diennakts laikā diagnosticēti vairāk nekā 19 tūkstoši jaunu gadījumu. Kopumā 29 509 cilvēki no slimības miruši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!