Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lai mazinātu inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu, Somijas Ministru kabineta vadītāja Sanna Marina paziņojusi par ierobežojumu pastiprināšanu uz trim nedēļām, sākot no 8. marta, vēsta aģentūra "Reuters".

Premjere ceturtdien skaidroja, ka karantīna neiekļaus komandantstundu, bet tiks slēgti restorāni, kā arī vecāko klašu skolēni pāries uz attālinātām mācībām. Pēc pārrunām ar prezidentu Sauli Nīnisti Marina paziņoja par gatavību nākamnedēļ izsludināt ārkārtējo stāvokli. Tas ļaus noteikt arī garākas darba stundas veselības nozarē strādājošajiem, kā arī atcelt nozarē brīvdienas.

Premjere skaidroja, ka ārkārtējās situācijas izsludināšana nepieciešama jauno vīrusa paveidu izplatības ierobežošanai. "Ja gaidīsim, kad situācija paliks sliktāka, to būs daudz grūtāk apturēt," viņa skaidroja.

Šim solim opozīciju izrādījusi tieslietu ministre Anna-Maja Henriksone, paužot, ka ārkārtējā stāvokļa pilnvaras patlaban nav nepieciešams izmantot, turklāt no tā cietīšot ēdināšanas nozare.

Somijā ir trešais zemākais inficēšanās līmenis Eiropā, atpaliekot tikai no salu valsts Islandes un izklaidus apdzīvotās Norvēģijas. Valstī ar 5,5 miljoniem iedzīvotāju jeb gandrīz trīskārt lielāku iedzīvotāju skaitu nekā Latvijā, trešdien fiksēti 590 inficēšanās gadījumi. Vissmagāk skarta galvaspilsēta Helsinki un tās apkārtne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!