Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Spānijas Veselības nozares atbildīgās institūcijas apstiprinājušas vairāk nekā 37 000 jaunu inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu Covid-19 pēdējās nedēļas laikā. Tas mudinājis vairākos reģionos atjaunot stingrus ierobežojumus tikai nedēļas pirms mācību gada atjaunošanas, norāda "EurActiv".

Kopš ārkārtas situācijas atcelšanas valstī pagājuši jau vairāk nekā divi mēneši, bet piektdien amatpersonas ziņoja par satraucošiem 8148 jauniem reģistrētiem inficēšanās gadījumiem. Galvaspilsēta Madride, kas ir smagāk skartais reģions, no tiem fiksēja vairāk nekā tūkstoti, turklāt vairumu no tiem – blīvāk apdzīvotajos un nabadzīgākajos pilsētas dienvidu rajonos.

Madrides rajona tiesnesis savukārt atcēlis valdības pieņemtos jaunos ierobežojumus, radot sabiedrībā jautājumus par šādu ierobežojumu tiesisko pamatu. Vietējās varasiestādes izslēdza jaunu ierobežojumu izsludināšanu, taču aicina cilvēkus palikt mājās un izvairīties no pulcēšanās bez svarīga iemesla.

Eiropas Slimību novēršanas centra vadošā zinātnieka vietnieks Pjotrs Kramarcs savukārt "EurActiv" noraidījis iespēju atjaunot absolūtu karantīnu, tās pārlieku lielās negatīvās ietekmes uz ekonomiku dēļ. Tomēr tās vietā viņš atbalsta papildu ierobežojumus klubos, bāros un sporta zālēs.

Spānija ir viena no pandēmijas visvairāk skartajām valstīm. Līdz otrdienai ar koronavīrusu inficēto skaits sasniedzis 420 809 cilvēkus, bet no slimības miruši 28 872, liecina "Worldometers" apkopotie oficiālie dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!