Foto: EPA/Scanpix/LETA
Spānijā pirmo reizi kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas diennakts laikā reģistrēts mazāk nekā 100 ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu, liecina Veselības ministrijas svētdien publiskotie dati.

Diennakts laikā reģistrēti 87 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, kas ir mazākais skaits divu mēnešu laikā.

Jaunā koronavīrusa epidēmijas kulminācijas brīdī Spānijā tika reģistrēti vairāk nekā 900 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi diennakts laikā.

Spānijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta kopumā 277 719 cilvēkiem, no kuriem 27 650 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Spānijas ieviestajā ārkārtējās situācijas režīmā, kas sākotnēji bija viens no stingrākajiem pasaulē, pēdējo divu nedēļu laikā pakāpeniski tiek noteikti atvieglojumi.

Taču Spānijas valdība gatavojas lūgt parlamentu vēl uz mēnesi pagarināt 14. martā izsludināto ārkārtējo situāciju, kas pašlaik ir spēkā līdz 24. maijam.

Savukārt ASV pēdējās 24 stundās ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ir pieaudzis par 1237 un sasniedzis 88 730, liecina Džonsa Hopkinsa universitātes sestdienas vakarā apkopotie dati.

Pasaules valstu vidū ASV ir vislielākais ar jauno koronavīrusu saistīto nāves gadījumu skaits.

ASV apstiprināto inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits saskaņā ar Džonsa Hopkinsa universitātes datiem ir pieaudzis līdz 1 466 682.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!