Foto: EPA/Scanpix/LETA
Spānijā vēl pieci reģioni, tai skaitā Madride, trešdien paziņoja par savu robežu slēgšanu pirms Visu svēto dienas brīvdienām, mēģinot apturēt Covid-19 infekcijas gadījumu skaita straujo kāpumu.

Spāņu ģimenes tradicionāli apmeklē savu tuvinieku kapus Visu svēto dienas brīvdienās, lai tur noliktu ziedus. Tā kā Visu svēto diena 1. novembrī šogad iekrīt svētdienā, tai sekojošā pirmdiena ir pasludināta par brīvdienu, lai iedzīvotājiem būtu trīs brīvdienas pēc kārtas.

Visu svēto dienas brīvdienās apmēram seši miljoni cilvēku dodas uz citām vietām Spānijā. Madrides reģiona valdība tāpēc plāno slēgt reģiona robežas no piektdienas līdz 2. novembrim, paziņoja reģiona valdības vadītāja Isabela Diasa Ajuso.

"Mēs apzināmies, ka mums vajag turpināt sociālo kontaktu samazināšanu," Ajuso sacīja kopīgā preses konferencē ar kaimiņos esošo Kastīlijas un Leonas reģiona un Kastīlijas-Lamančas reģiona vadītājiem, kuri paziņoja par savu robežu slēgšanu līdz 9. novembrim.

Par savu robežu slēgšanu no piektdienas līdz 9. novembrim trešdien paziņoja arī Mursijas reģions Spānijas dienvidaustrumos un Andalūzijas reģions valsts dienvidrietumos. Šie piekrastes reģioni ir populāra brīvdienu pavadīšanas vieta Madrides un citu iekšzemes pilsētu iedzīvotājiem.

Noteiktā perioda laikā neviens nevarēs atstāt šos reģionus vai ierasties tajos, izņemot nopietnus iemeslus, piemēram, medicīniskās aprūpes saņemšanu vai došanos uz darbu.

Trīs no Spānijas 17 reģioniem - Navarra, Larjoha un Basku zeme - jau pirms tam šomēnes slēdza savas robežas.

Spānijā kopš stingras nacionālās karantīnas izbeigšanas jūnijā ir pieaudzis jaunu Covid-19 gadījumu skaits, un katru dienu tiek diagnosticēti tūkstošiem jaunu inficēšanās gadījumu. Pieaug arī Covid-19 pacientu hospitalizācija, kas gan ir zemākā līmenī nekā martā un aprīlī.

Spānija pagājušajā nedēļā kļuva par pirmo Eiropas Savienības valsti, kurā apstiprināto Covid-19 infekcijas gadījumu skaits pārsniedzis miljonu. Jaunais koronavīruss šajā valstī prasījis vairāk nekā 35 000 cilvēku dzīvību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!