Foto: AFP/Scanpix/LETA
Uz ASV lidmašīnu bāzeskuģa "USS Theodore Roosevelt" konstatēti jau vismaz 70 jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 saslimšanas gadījumu, ziņo laikraksts "The San Francisco Chronicle".

Kuģa komandieris Brets Krozīrs brīdinājis Amerikas Jūras spēku floti par iespējamiem mirušajiem, ja netiks sniegta ātra un izlēmīga palīdzība.

"Mēs neesam kara stāvoklī. Šiem jūrniekiem nav jāmirst. Ja mēs tagad nerīkosimies, tad nebūsim izpildījuši pienācīgas rūpes par mūsu lielāko vērtību, – jūrniekiem," paziņojumā Jūras spēku flotes vadībai rakstīja komandieris. Viņš piebilda, ka slimības izplatīšanās turpinās un paātrinās.

Kuģis pašlaik atrodas piestātnē Guamā, tā ir ASV piederoša teritorija Klusā okeāna rietumos. ASV Klusā okeāna flotes komandieris Džons Akilino neminēja konkrētu jūrnieku skaitu, kuri uz aviācijas bāzeskuģa "USS Theodore Rossevelt" inficējušies ar Covid-19, bet norādīja, ka neviens no viņiem nav hospitalizēts, raksta CNN.

Jūras spēku sekretāra pienākumu izpildītājs Tomass Modlijs norādīja, ka zina par komandiera Krozīra vēstuli un teica, ka Jūras spēki šobrīd strādā pie tā, lai jūrnieki varētu pamest kuģi. Kuģa apkalpi kopumā veido ap 4000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!