Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa jaunākais, 14 gadus vecais, dēls arī bijis inficējies ar jauno koronavīrusu, atklājusi ASV pirmā lēdija Melānija Trampa.

Barona Trampa vīrusa klātbūtnes testi šobrīd vairs neuzrādot vīrusa klātbūtni, turklāt viņam tā arī nav parādījušies simptomi. Melānija norādīja, ka pēc pozitīva rezultāta "bailes kļuvušas īstas", taču "laimīgā kārtā viņš ir spēcīgs pusaudzis".

Iepriekš ziņots, ka arī ASV līderis pats, kā arī viņa sieva bija inficēti, turklāt Trampam bijuši Covid-19 simptomi, taču kopš tā laika abi esot pilnībā atlabuši. Inficēti bijuši arī vairāki Baltā nama darbinieki.

ASV Covid-19 pandēmija prasījusi jau vairāk nekā 215 000 cilvēku dzīvības, un līdz šim oficiāli reģistrēti vairāk nekā 7,8 miljoni inficēšanās gadījumu. Abos rādītājos ASV ieņem pirmo vietu pasaulē.

Tikmēr ASV priekšvēlēšanu laikā abi galvenie amata kandidāti izvēlējušies ievērojami atšķirīgu pieeju cīņai ar pandēmiju. Republikāniskās partijas kandidāts Tramps kopš pandēmijas izcelšanās šā gada pavasarī centies retorikā mazināt tās nozīmi, bet viņa galvenais sāncensis no Demokrātiskās partijas Džo Baidens tikmēr aicina valkāt maskas, sociāli distancēties, kā arī kritizējis valsts līdera pieeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!