Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidents Donalds Tramps atradis labo tajā, ka viņa vadītajā valstī ir lielākais inficēto skaits ar jauno koronavīrusu. Viņš publiski Baltajā namā paziņoja, ka fiksēto inficēšanās gadījumu apmērs, kas lielvalstī prasījis jau vairāk nekā 92 000 dzīvību, esot "goda zīme".

"Starp citu, ziniet, kad jūs sakāt, ka mēs esam vadošie gadījumu skaita ziņā, tas ir tādēļ, ka mums ir lielākais testēšanu skaits. Es uz to noteiktā veidā skatos kā labu lietu, jo tas nozīmē, ka mūsu testēšana ir daudz labāka," viņš paziņoja Baltajā namā esošajiem žurnālistiem. Tramps gan nepaskaidroja, par ko labāka tā ir.

Šobrīd ASV ir reģistrēts jau pusotrs miljons vīrusa inficēto, kamēr tuvākais sekotājs ar 300 000 gadījumiem ir Krievija.

Iepriekš tieši kļūdainā un ilgu laiku vairumam nepieejamā testēšana tika vainota pie tā, ka ASV tik vēlīni reaģēja uz pandēmiju, kā rezultātā lielvara kļuvusi par pandēmijā līdz šim smagāk cietušo. Tiek lēsts, ka ASV cīņā pret vīrusu pašu iestāžu neizdarības, kļūdu un birokrātijas dēļ zaudējusi vismaz sešas nedēļas.

Līdz otrdienai ASV testi veikti vairāk nekā 12,6 miljonus reižu, kas patiešām ir iespaidīgs skaits, taču esošie mērogi sasniegti tikai tad, kad vīrusa izplatība jau sen bija ārpus kontroles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!