Foto: AP/Scanpix/LETA
Turcijas iedzīvotājiem atbilstoši valsts mēroga vispārējās stingtās karantīnas noteikumiem no ceturtdienas līdz 17.maijam pamatā būs jāuzturas mājās, varasiestādēm šādi reaģējot uz joprojām plašo Covid-19 uzliesmojumu un lielo ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaitu, pirmdien pavēstīja prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Aizvadīto 24 stundu laikā Turcijā reģistrēti 37 312 jauni inficēšanās gadījumi un 353 nāves nāves gadījumi. Kaut arī tas ir kritums, salīdzinot ar aprīļa vidu, tomēr inficēšanās gadījumu skaita ziņā Turcija atrodas ceturtajā vietā pasaulē, bet lielo valstu vidū proporcionāli iedzīvotāju skaitam - pirmajā vietā pasaulē.

Pārbraucieniem starp pilsētām būs nepieciešamas oficiālas atļaujas, visas skolas tiks slēgtas un mācības notiks attālināti, cilvēku skaitam sabiedriskajā transportā tiks noteikti stingri ierobežojumi, pēc valdības sēdes pavēstīja prezidents.

Turcijas iedzīvotājiem būs pamatā jāuzturas telpās, un tās varēs atstāt, vienīgi lai dotos veikt būtiski svarīgus pirkums un saņemtu neatliekamu medicīnisko palīdzību.

Izņēmumi attieksies uz ārkārtas dienestu darbiniekiem, kā arī uz pārtikas un ražošanas jomās strādājošajiem.

Pasākumi tiks īstenoti stingrā formā, "lai panāktu, ka mēs gūstam rezultātus, pēc kuriem mēs tiecamies," norādīja Erdogans.

Pirms divām nedēļām, kad inficēšanās līmenis sasniedza rekordu, Turcijā darbadienās tika ieviesta nakts komandantstunda, bet nedēļas nogalēs pilnīgs aizliegums pamest mājas, tomēr ar šiem pasākumiem izrādījies nepietiekami, lai pandēmiju pakļautu kontrolei.

16.aprīlī Turcijā tika reģistrēti vairāk nekā 63 000 jaunu koronavīrusa gadījumu, bet svētdien šis skaitlis bija nokrities zem 39 000.

Valstī ar 84 miljoniem iedzīvotāju kopējais ar Covid-19 saistītais nāves gadījumu skaits pirmdien sasniedza 38 711, liecina Veselības ministrijas aplēses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!