Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV nāves gadījumu skaits no jaunā koronavīrusa slimības Covid-19 trešdien pārsniedza tūkstoti, liecina Džona Hopkinsa universitātes apkopotie dati.

ASV apstiprināto Covid-19 gadījumu skaits tagad ir sasniedzis 68 572, bet mirušo skaits pieaudzis līdz 1033.

Dažas stundas pirms tam trešdien bija ziņots par 60 115 apstiprinātiem saslimšanas gadījumiem un 827 nāves gadījumiem.

ASV tagad ir trešais augstākais apstiprināto saslimšanas gadījumu skaits aiz Ķīnas un Itālijas, bet nāves gadījumu skaits ir 1,51% līmenī no apstiprināto inficēšanās gadījumu skaita.

Patiesais inficēšanās gadījumu skaits, domājams, ir augstāks, un tas nozīmē, ka reālā nāves gadījumu proporcija ir zemāka.

ASV Senāts trešdien pieņēmis bezprecedenta divus triljonus dolāru (1,8 triljonu eiro) vērtu ekonomikas stimulēšanas programmu Covid-19 pandēmijas seku mīkstināšanai. Lēmums tika pieņemts ar 96 balsīm "par", nevienam nebalsojot "pret".

Likumprojekts tagad nodots Pārstāvju palātai, kur, kā sagaidāms, tas tiks pieņemts šonedēļ. Tad to parakstīs prezidents Donalds Tramps

Ekonomikas stimulēšanas programmā paredzēts nodrošināt aptuveni divus triljonus dolāru veselības aprūpes iestādēm, uzņēmumiem un amerikāņiem, kurus smagi ietekmē koronavīrusa pandēmija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!