Foto: AP/Scanpix/LETA
Neskatoties uz stingriem vīrusa likvidēšanas pasākumiem, Ķīnā ir reģistrēts vislielākais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits dienā kopš pandēmijas sākuma, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Vīrusa uzliesmojumi konstatēti vairākās lielākajās pilsētās, tostarp galvaspilsētā Pekinā un Guandžou.

Trešdien valstī reģistrēti 31 527 inficēšanās gadījumi, kas ir vairāk nekā aptuveni 28 000, kas reģistrēts aprīlī, kad tika slēgta lielpilsēta Šanhaja. Covid-19 izplatība pārņēmusi Ķīnu laikā, kad stingri ierobežojumi, tostarp mājsēdes, turpina izraisīt nemierus un neapmierinātību valsts iedzīvotāju vidū.

Ķīnas vadība ir ieviesusi tā saucamo "nulles Covid" stratēģiju, kas radījusi arī plašus ekonomiskos izaicinājumus Āzijas lielvalstij.

Ķīna ir pēdējā lielā ekonomika, kas joprojām turpina Covid-19 izskaušanas procesu ar masu testēšanas um mājsēžu noteikumiem, atzīmē medijs.

Prezidents Sji Dzjiņpins ir paziņojis, ka ir nepieciešami stingri ierobežojumi, lai aizsargātu vecāka gadagājuma cilvēkus. Tomēr vakcinācijas līmenis Ķīnā ir zemāks nekā citās attīstītajās valstīs, un tikai pusei cilvēku, kas vecāki par 80 gadiem, ir primārā jeb sākotnēja vakcinācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!