Foto: AFP/Scanpix/LETA
Vācijā pēdējās diennakts laikā reģistrēti 6638 jauni inficēšanās gadījumi ar Covid-19, kas ir augstākais rādītājs, kāds fiksēts kopš pandēmijas sākuma, liecina ceturtdien publicētie oficiālie dati.

Satraucošais inficēto skaita pieaugums konstatēts tikai dažas stundas pēc kancleres Angelas Merkeles tikšanās ar visu 16 federālo zemju premjerministriem, lai vienotos par pasākumiem koronavīrusa izplatības ierobežošanai.

Saskaņā ar Roberta Koha institūta datiem līdz šim augstākais inficēšanās gadījumu skaits ar Covid-19 vienas diennakts laikā Vācijā bija fiksēts 28. martā.

Portugāle trešdien izsludināja ārkārtējo stāvokli augošā Covid-19 infekcijas gadījumu skaita dēļ.

Rīkojums par ārkārtējo stāvokli, kas stājas spēkā ceturtdien un ilgs 15 dienas, pilnvaro valdību noteikt pārvietošanās un sabiedriskās dzīves ierobežojumus, paziņoja premjerministrs Antoniu Košta pēc ministru kabineta sanāksmes Lisabonā.

Publiskas pulcēšanās būs atļautas ar ne vairāk kā pieciem cilvēkiem katrā, bet privātos pasākumos dalībnieku skaits nedrīkstēs pārsniegt 50.

Cilvēkiem ārpus saviem mājokļiem būs jāvalkā sejas maskas. Tiem, kas dosies uz skolu vai darbu, vajadzēs lietot Covid-19 apturēšanas lietotni "Stayaway Covid".

Šiem pasākumiem vēl vajadzīga Portugāles parlamenta piekrišana.

Košta brīdināja, ka situācija ir nopietna, jo jaunu Covid-19 infekcijas gadījumu skaits trešdien sasniedza 2072, kas ir lielākais vienā dienā Portugālē kopš pandēmijas sākuma.

Portugālē, kur dzīvo 10,3 miljoni cilvēku, līdz šim ir reģistrēti vairāk nekā 91 000 Covid-19 infekcijas gadījumu un 2117 nāves gadījumi. Pandēmija sevišķi smagi skārusi valsts ziemeļus un rajonu ap galvaspilsētu Lisabonu.

Covid-19 pacientu skaits slimnīcās mēneša laikā pieaudzis no apmēram 300 līdz gandrīz 1000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!