Pagājušajā gadā ČSA finišēja otrajā vietā lidojumu precizitātes ziņā. Šo pētījumu veica Eiropas lidsabiedrību asociācija (AEA), kurā apvienojušās 26 Eiropas svarīgākās lidsabiedrības. Lidojumu punktualitātē ČSA ir apsteigusi gandrīz visus pārējos uzņēmumus. ČSA ir precīzākā Eiropas lidsabiedrība gan tālajos, gan iekšzemes reisos.
Lidojumu vadības vice prezidents Jans Jaiks apgalvo, ka lidojumu punktualitāte ir viena no uzņēmuma galvenajām prioritātēm. 2003. gadā ČSA precizitātes ziņā ierindojās 20. vietā, 2004. un 2005. gadā viņi bija jau 6. vietā, bet pagājušā gada pirmajā ceturksnī tā bija 4. vieta, bet visā gadā kopā ČSA ieguva 2. vietā. Turklāt augustā un decembrī uzņēmums ieguva pat pirmo vietu.

Kopumā ČSA ir veikusi 73024 lidojumu no Prāgas un citām vietām aiz valsts robežas. Ziemas periodā ČSA piedāvā 120 galamērķus 45 valstīs.

Čehu aviolīnijas pērn pievērsa lielu uzmanību cīņai ar aizkavēšanos. Jans Jaiks skaidro, ka uzņēmums ir izziņojis motivācijas programmu darbiniekiem, kas ir fokusēta uz laicīgiem izejošajiem reisiem. Lidojumu precizitāte ir otrs svarīgākais operatīvais parametrs aiz lidojumu drošības.

Lidsabiedrība var ietekmēt tikai dažus no faktoriem, kas saistīti ar kavēšanos, piemēram, ja lidmašīna ir ieradusies vēlāk, vajag paātrināt tās sagatavošanas procesu. Biežākais kavēšanās iemesls ir pārpildītā gaisa telpa, nesen ieviestie drošības pasākumi lidostās, kā arī slikti laika apstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!