Pēc vairāku dienu ilgušas drošības iestāžu klusēšanas saistībā ar ziņām par visu Baltkrievijas cukurfabriku direktoru pazušanu, ģenerālprokurors Aleksandrs Koņjuks apstiprinājis, ka notiek izmeklēšana par krāpnieciskām shēmām.

Janvāra beigās Baltkrievijā vienlaicīgi pazuda visu četru esošo cukurfabriku direktori. Pirmdien, 27. janvārī, neviens no viņiem neieradās darbā un, kā raksta "Currenttime", nav parādījušies visu nedēļu.

Varasiestādes nekādu oficiālu informāciju par notikušo nesniedza, bet vietējie mediji ziņoja, ka fabriku vadītāji varētu būt aizturēti korupcijas izmeklēšanas ietvaros. "Tut.by" ziņoja, ka "cukura lietas" ietvaros aizturētas vismaz 11 personas.

Varasiestāžu klusumu ceturtdien ar īsu komentāru TV kanālā pārtrauca ģenerālprokurors Aleksandrs Koņjuks. Nesaucot nevienu konkrētu vārdu un uzņēmumu, viņš netieši apstiprina, ka prokuratūra nodarbojas ar krāpniecības izmeklēšanu.

"Es nevēlos tagad izsludināt dažādas lietas, bet par tām dzird visā republikā. Tas, kas tagad notika, atkal jau ir ārēji debitoru parādi," norādīja ģenerālprokurors.

"Tās ir krāpnieciskās shēmas, ko mūsu uzņēmumu vadītāji slēdz ar darījuma partneriem, galvenokārt no Krievijas," turpina Koņjuks, norādot, ka šis ir viens no ļoti nopietniem prokuratūras darba virzieniem.

"Delfi", atsaucoties uz portālu "Tut.by" ziņoja, ka pazuduši un, domājams, korupcijas izmeklēšanas ietvaros aizturēti četru Baltkrievijas cukurfabriku direktori.

Gorodeiskas cukurfabrikas direktors Mihails Krištapovičs 24. janvārī izlidojis no Minskas uz Minheni, taču avioreisam esot virs Polijas, lidmašīna pagriezta atpakaļ uz Baltkrieviju un direktors aizturēts Grodņā.

Tāpat nozudis arī Žabinkovskas cukurfabrikas vadītājs Viktors Mironovs. Uzņēmumā apstiprināja, ka direktors nav ieradies darbā. Kur viņš pazudis un kad atgriezīsies – uzņēmumā neviens nezinot.

Savukārt Sluckas cukurfabrikā informēja, ka viņu direktors Nikolajs Prudņiks oficiāli atrodas atvaļinājumā un 24. janvārī devies prom no Baltkrievijas. Uzņēmumam neesot informācijas, ka priekšnieks būtu aizturēts.

Savā darbavietā šonedēļ nav redzēts arī Skidelskas cukurfabrikas direktors Dmitrijs Jegorovs. Uzņēmumā informēja, ka priekšnieks vēl 24. janvārī bijis darbā, bet tad izsaukts uz Minsku un vairs nav redzēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!