Foto: Sputnik/Scanpix

Kad 20. februārī Ņujorkā negaidīti mira Krievijas vēstnieks ANO Vitālijs Čurkins, viņš kļuva par sesto pēkšņi mirušo krievu diplomātu kopš pagājušā gada novembra, radot labvēlīgu augsni konspirācijas teoriju audējiem.

64 gadus vecajam Čurkinam bez iepriekšējām pazīmēm pēkšņi palika slikti, kad viņš bijis ceļā uz darbu. No Krievijas misijas ANO biroja viņš tika nogādāts slimnīcā, atgādina laikraksts "The Independent".

Foto: Reuters/Scanpix

Sākumā tika ziņots, ka Čurkinu piemeklējusi sirdstrieka, taču pēc autopsijas mediķi paziņoja, ka nāves apstākļu noskaidrošanai ir nepieciešami turpmāki izmeklējumi.

Čurkina nāve pagaidām ir ne tikai neizskaidrota, bet arī ievērojami līdzīga Krievijas vēstnieka Indijā nāvei 27. janvārī, Krievijas konsula Atēnās nāvei 9. janvārī, kā arī Krievijas diplomāta izdzišanai Ņujorkā 8. novembrī, atzīmē portāls "Axio" – viens no medijiem, kurš steidz norādīt uz aizdomīgajām sakritībām.

Arī visi šie trīs nāves gadījumi tika izskaidroti ar sirdstrieku vai ar "īsu slimību".

Vēl divi Krievijas diplomāti šajā laika periodā mira vardarbīgā nāvē. Krievijas vēstnieku Turcijā Andreju Karlovu fotoizstādes atklāšanā Ankarā 19. decembrī nošāva uzbrucējs.

Foto: AP/Scanpix
Tajā pašā dienā dzīvoklī Maskavā no šautas brūces miris diplomāts Pjotrs Polšikovs, kurš bija augsts ranga ierēdnis Ārlietu ministrijas Latīņamerikas nodaļā. Slepkavības ierocis tika atrasts vannasistabā un viņa nāves iemesli vēl tiek izmeklēti, norāda "Axio".

Papildus jāpiemin, ka 26. decembrī miris savā mašīnā atrasts bijušais VDK ģenerālis un FDD darbinieks Oļegs Jerovinkins, kurš tiek turēts aizdomās par saistību ar slepeno ziņojumu par ASV jaunā prezidenta Donlda Trampa Saistību ar Krieviju, ziņo "The Telegraph".

Jerovinkins savulaik bija kādreizējā Krievijas premjera vietnieka Igora Sečina palīgs. Tagad Sečins ir valsts naftas kompānijas "Rosņeft" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!