Foto: Kadrs no video

Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas vadītājs neētiskā uzvedībā apvainojis federācijas sastāvā esošās Čuvašijas Republikas galvu Mihailu Ignatjevu, kurš svinīgas ceremonijas laikā licis ugunsdzēsējam lēkt pēc jaunās automašīnas atslēgām, vēsta "Currenttime".

Incidents noticis 23. janvārī, kad glābējiem tika nodotas jaunās ugunsdzēsības automašīnas. Nododot atslēgas vienam no ugunsdzēsējiem, Ignatjevs tās paceļ augstu gaisā, tā, ka augumā īsākajam glābējam nākas palēkties, lai tās aizsniegtu, redzams video.

Čuvašijas gubernatora preses dienests pēc tam paziņoja, ka Ignatjevs bijis labi pazīstams ar pilsētas ugunsdzēsēju daļas vadītāju, kurš saņēma atslēgas, un ka ceremonija noritēja uz pozitīvas nots. Gubernators neesot vēlējies nevienu apvainot.

Taču ar šo skaidrojumu nav mierā ārkārtas situāciju ministrs, kurš ir arī prezidenta Vladimira Putina bijušais miesassargs, Jevgēnijs Ziničevs.

"Tik augsta ranga vadībai nav pieļaujams tā izvesties. Bet Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas darbiniekiem ir jāatceras, ka viņi pārstāv iestādi, kuru tur cieņā ne tikai mūsu valstī, bet arī pasaulē, un atbilstoši jāuzvedas," uzsvēra Ziničevs.

Ignatjevs jau iepriekš ir nonācis mediju uzmanības lokā ar saviem izteicieniem. Aptuveni pirms nedēļas viņš aicināja sist ("močīt") uz reģionu atbraukušos varu kritizējušos žurnālistus, kuri raksta "cik labi ir Eiropā, cik labi Amerikā".

Šis paziņojums izraisīja sašutumu žurnālistu aprindās un sabiedrībā, un gubernators nākamajā dienā atvainojās. Oficiālā līmenī neviens no varas pārstāvjiem viņa teikto nenosodīja, skaidro medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!