Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija trešdien apstiprināja prezidenta vēlēšanu rezultātus un paziņoja, ka par Krievijas prezidentu ievēlēts Vladimirs Putins, vēsta "gazeta.ru".

Krievijas Centrālās Vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Vladimirs Čurovs pirmdien vēl pirms visu balsu saskaitīšanas paziņoja, ka uzvarējis Putins un vēlēšanu otrā kārta nebūs nepieciešama.

Tagad CVK apstiprinājusi oficiālos rezultātus - Putins vēlēšanās ieguva 45 602 075 balsis jeb 63,6%. Pārējie kandidāti vēlēšanās bija Krievijas Federācijas Komunistiskās partijas izvirzītais Genadijs Zjuganovs (saņēma 17,18% balsu), neatkarīgais kandidāts uzņēmējs un miljardieris Mihails Prohorovs ieguva 7,98%, Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas kandidāts Vladimirs Žirinovskis saņēma 6,22%, bet partijas "Taisnīgā Krievija" izvirzītais Sergejs Mironovs – 3,85%.

Krievijas "jaunievēlētā" prezidenta inaugurācija plānota 7.maijā.

Putins ir otrais prezidents Krievijas Federācijas vēsturē. Pēc Borisa Jeļcina atkāpšanās no prezidenta amata 1999.gada 31.decembrī Putins pildīja Krievijas prezidenta pienākumus līdz 2000.gada 7.maijam, kad pēc vēlēšanām nodeva Krievijas prezidenta zvērestu. 2004.gadā Putinu ievēlēja par Krievijas prezidentu uz vēl vienu termiņu, bet 2008.gada 7.maijā beidzās viņa pilnvaru termiņš. Kopš tā laika viņš bija Krievijas premjers, bet Krievijas prezidents pēdējos četrus gadus bija Putina izvirzītais Dmitrijs Medvedevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!