Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijas Valsts domes vēlēšanās valdošā partija "Vienotā Krievija" ieguvusi vairākumu, atsaucoties uz Centrālo vēlēšanu komisiju, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Saskaņā ar sākotnējiem rezultātiem, kas iegūti pēc 15,2% biļetenu saskaitīšanas, "Vienotā Krievija" izcīnījusi vismaz 240 no 450 parlamenta apakšpalātas deputātu vietām.

Balsošanā pēc partiju sarakstiem valdošā partija ieguvusi 41,6% balsu, kas tai nodrošina 93 vietas, bet vienmandāta apgabalos "Vienotā Krievija" ir vadībā vismaz 148 no 225 apgabaliem.

Saskaņā ar sākotnējiem rezultātiem Valsts domē, pārvarot 5% barjeru, kopumā iekļuvušas piecas partijas.

Komunisti ieguvuši 23,9% balsu, bet par Vladimira Žirinovska vadīto Liberāldemokrātisko partiju (LDP) balsojuši 9,07% vēlētāju.

Savukārt 6,97% krievu devuši priekšroku par Kremļa kabatas partiju uzskatītajai kreisi orientētajai "Taisnīgajai Krievijai", kas šoreiz veido kopīgu sarakstu ar kreisi nacionālistisko partiju "Krievijas patrioti" un profašistisko partiju "Par taisnību", kuru vada bēdīgi slavenais rakstnieks un Austrumukrainā karojušo teroristu bandu vadonis Zahars Preļepins.

Saskaņā ar sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem Valsts domē iekļuvusi arī līdz šim parlamentā nepārstāvētā labēji centriskā partija "Jaunie ļaudis", kas ieguvusi 7,32% balsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!