Foto: AP/Scanpix

Francijas dienvidu pilsētā Marseļā trīs cilvēki, kas pauda atbalstu džihādistu grupējumam "Islāma valsts", trešdienas vakarā sadūra ebreju skolas vēstures skolotāju, kā arī izkliedza antisemītiskas neķītrības, paziņoja policija un prokuratūra.

Sadurtā skolotāja, kurš arī pats ir ebrejs, dzīvība pēc šī uzbrukuma nav apdraudēta. Liels skaits policistu pārmeklē rajonu, lai atrastu uzbrucējus, sacīja vietējās policijas prefekts Lorāns Nunjess.

Trīs cilvēki, no kuriem viens bija uzvilcis "Islāma valsts" T-kreklu, ar diviem skūteriem piebrauca pie skolotāja, paziņoja Marseļas prokurors Briss Robēns.

Viens no uzbrucējiem parādīja savā mobilajā tālrunī islāmistu kaujinieka Mohameda Meras fotogrāfiju. Francijā izaugušais Mera 2012.gadā nogalināja septiņus cilvēkus vairākos uzbrukumos Francijas dienvidos.

"Šie trīs cilvēki izteica apvainojumus un draudus un pēc tam sadūra upuri rokā un kājā. Viņus iztraucēja kāda automobiļa ierašanās, un viņi aizbēga," piebilda Robēns.

Uzbrukums notika laikā, kad Francija ir pastiprinātā trauksmes gatavībā pēc islāmistu piektdien sarīkotajiem teroraktiem Parīzē, kuros nogalināti 129 cilvēki.

Šie terorakti, par kuriem uzņēmies atbildību džihādistu grupējums "Islāma valsts", pēc upuru skaita ir lielākie Francijas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!