Foto: EPA/LETA

Džihādistu grupējums "Daesh" Mosulā, Irākas ziemeļos, savos drošības struktūru objektos aizliedzis parandžu valkāšanu, neraugoties uz to, ka iepriekš sievietēm kategoriski bija pieprasījis ievērot viskonservatīvākos musulmaņu ģērbšanās noteikumus.

Teroristu grupējums nolēmis aizliegt sievietēm parandžās ieiet tā ēkās Mosulā, jo pēdējā laikā sievietes, kuru sejas bija paslēptas parandžās, nogalinājušas vairākus "Daesh" komandierus.

Džihādistu "tikumības policija" Sīrijā un Irākā vēl nesen mēdza sievietes sist un pat nogalināt par to, ka viņas nevalkā apģērbu, kas pilnībā nosedz viņu augumu un seju.

Tīmekļa vietni "Iran Front Page" kāds avots Ninīvē, Irākā, par aizliegumu informējis piektdien.

Kā noprotams no šīs informācijas, Mosulā ārpus džihādistu drošības struktūrām un pārējās "Daesh" kontrolētajās teritorijās sievietēm joprojām jāievēro striktās ģērbšanās noteikumu prasības.

Kad Sīrijas Demokrātiskie spēki (QSD), kurus pamatā veido kurdu vienības, pagājušajā mēnesī Sīrijas ziemeļos padzina "Daesh" no Menbīžas, sievietes, svinot pilsētas atbrīvošanu, dedzināja džihādistu uzspiestos apģērbus.

"Daesh" kontrolē plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums savu darbību izvērsis arī Lībijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!