Foto: Publicitātes foto

Irākas spēkiem trešdien izdevies ieņemt vairākus valsts lielākās sunnītu pilsētas Mosulas rajonus, teroristu organizācijas "Daesh" kontrolē atstājot tikai vecpilsētu, ziņo armijas pārstāvji.

Iespiesti blīvi apdzīvotajā vecpilsētā, džihādisti ceturtdien aizdedzinājuši lielu skaitu vecpilsētas ēku, lai tādējādi ar dūmiem radītu aizsegu, un novērstu uzlidojumus savām pozīcijām. Tikmēr, kā dzirdams armijas pārstāvju publiskotajos video, Irākas Gaisa spēku helikopteri un ASV vadītās starptautiskās koalīcijas lidmašīnas turpina uzlidojumus.

#Mosul Old city right now as the smoke covers the sjy after #ISIS set homes on fire to prevent airstrikes, #Iraq helicopter continue strikes pic.twitter.com/Gs9z374Ztf

— Iraqi Day 🇮🇶 (@iraqi_day) June 14, 2017


Pēdējās dienas laikā "Daesh" deviņas reizes uzbrukuši ar sprāgstvielām pildītos pašnāvnieku vadītos auto, kā arī īstenojuši plašu uzbrukumu Irākas Federālās policijas spēkiem uz dienvidiem no vecpilsētas. Līdz šim Irākas spēki un islāmisti publiskojuši pretrunīgu informāciju par abās pusēs kritušajiem.

"Daesh" apgalvo, ka uzbrukumā nogalinājuši vismaz 70 irākiešu karavīrus un kaujiniekus. Tikmēr Irākas spēki ziņo par lielu skaitu kritušo džihādistu rindās, kuru uzbrukumu tiem izdevies atraidīt.

Ceturtdien pie vecpilsētas austrumu robežas irākieši uzgājuši un pārņēmuši teroristu izmantoto tanka "T-55" torni, kurš ievietots kravas automašīnas furgonā un esot bijis spējīgs izšaut lādiņus.

#Iraq Rapid Response Division captured an #ISIS T-62 tank mounted on a lorry in Al-Shafaa district west #Mosul. pic.twitter.com/gSplCQKBWk

— Iraqi Day 🇮🇶 (@iraqi_day) June 14, 2017


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!